Navigation
« 

Anonymous




Register
Login
« 
« 

Amiga Future

« 

Community

« 

Knowledge

« 

Last Magazine

The Amiga Future 158 will be released on the 5th September.

The Amiga Future 158 will be released on the 5th September.
The Amiga Future 158 will be released on the 5th September.

The Amiga Future 158 will be released on the 5th September.
More informations

« 

Service

« 

Search




Advanced search

Unanswered topics
Active topics
« 

Social Media

Twitter Amigafuture Facebook Amigafuture RSS-Feed [german] Amigafuture RSS-Feed [english] Instagram YouTube Patreon
« 

Advertisement

Amazon

Patreon

« 

Partnerlinks

Using TelNetD and Configuring the Users File

Support Roadshow

Moderators: AndreasM, olsen

Post Reply
tygre
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 06.06.2018 - 02:06

Using TelNetD and Configuring the Users File

Post by tygre »

Hi all!
I'm a happy Roadshow user that I use on one of my Amiga while the others use Miami :ja:

I recently installed TelNetD v2.0 (https://aminet.net/package/comm/tcp/telnetd2_0) on these Amigas without much problem. With Roadshow, I'm facing this problem: whenever I try to connect via telnet to my Amiga, TelNetD Guru 8000 0004 :(

I think that the problem come from my "users" file because its syntax is different from that of AmiTCP or Miami. I put the following but I think that it's wrong and the cause of the Guru:

NAME=tygre PASSWORD=abcdef UID=1 GID=1 DIR=RAM: SHELL=CLI

Could anyone help?
Take care!
tygre
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 06.06.2018 - 02:06

Re: Using TelNetD and Configuring the Users File

Post by tygre »

*bump*

(Does anyone from APC&TCP read this forum?)
tygre
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 06.06.2018 - 02:06

Re: Using TelNetD and Configuring the Users File

Post by tygre »

Hi all!

I did some more test over the weekend and got something closer to working: I increased the stack to the server description with STACK=65535 and it seems that SHELL in the user file is a switch, not a keyword requiring a value :oops:

Now, when I connect with a telnet client to my Amiga, SnoopDOS shows something like that:

Code: Select all

NewSell -DEVICE fakesr.device -UNIT 21
but the telnet client stays "frozen", not showing any prompt or anything.

I saw that there is a DOS switch that I could add to the server description to link the I/O to the TCP stream, but when I use it, Roadshow doesn't allow my telnet client to connect anymore and the NewShell command above doesn't happen.

What am I doing wrong? :)
tygre
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 06.06.2018 - 02:06

Re: Using TelNetD and Configuring the Users File

Post by tygre »

Anyone?
PS. I contacted APC&TCP already...
tygre
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 06.06.2018 - 02:06

Re: Using TelNetD and Configuring the Users File

Post by tygre »

Help? :hupfer:
tygre
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 06.06.2018 - 02:06

Re: Using TelNetD and Configuring the Users File

Post by tygre »

For the record, Patrik, over on Aminet, found the solution, thanks Patrik! :)

But Roadshow still seems to behave incorrectly, when compared to Miami :(

Bye now!
Tygre
Post Reply