Navigation
« 

Anonymous




Register
Login
« 
« 

Amiga Future

« 

Community

« 

Knowledge

« 

Last Magazine

The Amiga Future 157 will be released on the 5th July.

The Amiga Future 157 will be released on the 5th July.
The Amiga Future 157 will be released on the 5th July.

The Amiga Future 157 will be released on the 5th July.
More informations

« 

Service

« 

Search




Advanced search

Unanswered topics
Active topics
« 

Social Media

Twitter Amigafuture Facebook Amigafuture RSS-Feed [german] Amigafuture RSS-Feed [english] Instagram YouTube Patreon
« 

Advertisement

Amazon

Patreon

« 

Partnerlinks

CygnusED 5 Mousepointer blank

Support CygnusEd

Moderators: AndreasM, olsen

Post Reply
cptdark
Grade reingestolpert
Grade reingestolpert
Posts: 1
Joined: 24.06.2018 - 11:32
Location: Dresden

CygnusED 5 Mousepointer blank

Post by cptdark »

Hello.

CygnusED 5 has problems when blanking the mousepointer. (see picture)

This happens in 90% of all starts. Whether started immediately after system start or later. Also boot (from HD) without startup sequence and manual start from CLI shows the same behavior.
Without FastRAM it doesn't seem to occur. (Start of NoFastMem before)

The corrupt image is always at the same position.

System: A1200 with ACA1234 (68030/50MHz, 128 MB FastRAM, Indivision MK3, Screenmode 640x512, 8 Colors)
Attachments
1646572849751.jpg
1646572849751.jpg (88.13 KiB) Viewed 708 times
olsen
CygnusEd Developer
Posts: 146
Joined: 06.06.2006 - 16:27

Re: CygnusED 5 Mousepointer blank

Post by olsen »

cptdark wrote: 02.04.2022 - 12:01 Hello.

CygnusED 5 has problems when blanking the mousepointer. (see picture)

This happens in 90% of all starts. Whether started immediately after system start or later. Also boot (from HD) without startup sequence and manual start from CLI shows the same behavior.
Without FastRAM it doesn't seem to occur. (Start of NoFastMem before)
I have already fixed that particular bug, as well as the other one which concerned scrolling leaving artefacts behind if the block mark option was active.

The sprite corruption appears to be a unrelated to fast memory being available or unavailable. There was a typo in the code which replaces the mouse pointer with a transparent sprite to the effect that moving the mouse sprite corrupted itself. Sorry about that :( Sometimes bugs are nearly invisible, just like a transparent sprite.
Post Reply